Vind de beste timmerman in Leeuwarden

Kom gemakkelijk in contact met timmerbedrijven uit regio . Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten.

Gratis & vrijblijvend

Timmerbedrijven Leeuwarden

Alle 26 timmerbedrijven in Leeuwarden

Compleet overzicht van alle timmerbedrijven in Leeuwarden

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Timmerman Leeuwarden

In Leeuwarden zijn 26 timmerbedrijven beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle timmerbedrijven bij jou in de buurt. Iedere timmerman in deze gids is handmatig geselecteerd en toegevoegd door Timmerman-Nu.nl.

Leeuwarden is een plaats in Friesland met 96000 inwoners, verdeeld in 46916 mannen en 49084 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 39 jaar. In totaal telt Leeuwarden 49845 huishoudens. Per 1917 huishoudens is er 1 timmerbedrijf beschikbaar.

Timmerbedrijf Leeuwarden gezocht?

Je schakelt een timmerbedrijf of timmerman in voor al het timmerwerk in en rondom je huis of bedrijfspand. Denk aan het verbouwen van je zolder, plafonds, kozijnen en dakkapel, aanbouw, trappen, keuken, meubels en houten vloeren. Een timmerbedrijf voert zowel kleine als grote timmerwerken uit.

Benieuwd welke prijzen een timmerman hanteert? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Overzicht van alle 26 timmerbedrijven in Leeuwarden

Vergelijk timmermannen en bespaar op de kosten!


timmerman Leeuwarden

Timmerman Leeuwarden

Timmerwerken laten doen? Schakel een timmerman uit Leeuwarden in voor timmerwerk voor buiten en binnen. De werkzaamheden van een timmerbedrijf lopen namelijk enorm uiteen. Van het op maat maken van een inbouwkast tot bepaalde bouwwerken zoals een aanbouw en een blokhut. Wil je het exacte uurtarief weten van een timmerbedrijf of zzp-er? Vraag dan een aantal offertes aan via het offerteformulier. Dit is gratis en geheel vrijblijvend.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende werkzaamheden van een timmerman, wat het uurloon is en hoe je een goede timmerman vindt.

Vind een timmerbedrijf in Leeuwarden

Het inschakelen van een timmerbedrijf uit Leeuwarden brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste haal je een vakman in huis die professioneel is en precies weet welke werkzaamheden moeten gebeuren. Bovendien gaat het een stuk sneller als je de timmerwerken door een timmerman laat doen, dan wanneer je dit zelf doet. Een timmerman heeft kennis en ervaring en levert een goed eindresultaat af. Daarbij geeft de timmerman je advies, omdat hij verstand van zaken heeft. De voordelen op een rijtje:

  • Professioneel en verstand van zaken
  • Klus snel geklaard
  • Kennis en ervaring
  • Het kost je zelf geen moeite
  • Goed eindresultaat


Allround timmerman: van alle markten thuis

Een timmerman schakel je in voor diverse timmerwerken. Zo is het mogelijk om een timmerman voor allerlei werkzaamheden buitenshuis in te schakelen, bijvoorbeeld voor het bouwen van een schutting, het maken van allerlei dakconstructies of het ontwerpen en maken van een tuinhuis. Ook binnen kan hij je van dienst zijn. Zo maakt een timmerbedrijf meubels voor je, vernieuwen ze de keuken en leggen ze trappen aan. Kortom, een timmerman is van alle markten thuis! Benieuwd naar het uurloon van een timmerman? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wat is het uurloon van een timmerman in Leeuwarden?

Als je een timmerman uit Leeuwarden wilt inschakelen voor bepaalde timmerwerken, wil je natuurlijk weten wat dit je gaat kosten. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het werk, de materialen, de werkzaamheden en het uurtarief van de timmerman. Een timmerbedrijf rekent mogelijk ook voorrijkosten en overig materiaal, zoals een steiger of trap. Schakel je een ervaren timmerman in? Dan reken je op een uurtarief van zo’n €45,- per uur. Liever wat goedkoper uit zijn? Dan is het aan te raden om een beginnend timmerman in te huren. Hij hanteert vaak een lager uurloon, omdat hij nog niet enorm veel ervaring heeft. Reken op gemiddeld €30,- per uur.

Wat kost een zzp timmerman per uur?

Uurtarief timmerman Kosten per uur
Laag €30,- tot €32,-
Midden €32,- tot €36,-
Hoog €36,- tot €45,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Het uurtarief verschilt per timmerman. Voor een exact uurloon vraag je vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Uurtarief of vaste prijs?

Timmerlieden hanteren vaak een vast uurtarief, maar kijken vaak wel naar concullega’s. Het uurloon is afhankelijk van de kwaliteit en hoe druk de timmerman het heeft. Het is goed mogelijk dat een groot timmerbedrijf een hoger tarief rekent dan een zzp-er. In sommige gevallen rekenen timmerlieden een totaalprijs voor het timmerwerk. Vaak gebeurt dit bij grote werkzaamheden, zoals een complete aanbouw neerzetten of verbouwen.

Inbouwkast laten maken door een meubelmaker?

Vraag vrijblijvend een offerte aan via het offerteformulier!

Goede meubelmaker inschakelen

Meubelmaker gezocht? Een timmerman kan zich specialiseren tot meubelmaker. Dit houdt in dat hij meubels maakt, die naar eigen inzicht of in opdracht van klanten zijn ontworpen. Meubelmakers maken vaak tafels, stoelen en keukens. Daarnaast schakel je een meubelmaker natuurlijk in voor het op maat laten maken van een (inbouw)kast. Een meubelmaker werkt vaak met hout, maar ook andere materialen zoals metalen of kunststof. Naast het maken, ontwerpt en tekent hij ook de meubels. Het is dus iets waar meer bij komt kijken dan alleen het produceren ervan.

Wat doet een timmerbedrijf?

Zoals al eerdergenoemd, doet een timmerman behoorlijke allround werkzaamheden. Van houtbewerking, onderhoud en renovatie tot het repareren en monteren van allerlei timmerwerken. Bovendien schakel je een timmerman ook in voor het verbouwen van je woning. Een timmerbedrijf werkt dus zowel buiten, als binnen.

meubelmaker Leeuwarden

Houtbewerking in de breedste zin van het woord

Houtbewerking is een naam die gebruikt wordt voor alle technieken bij het bewerken van hout. Het heeft verschillende doelen, namelijk het verstevigen van constructies, het vervaardigen van verbindingen of als versiering. Houtskeletbouw en houtbewerkingstechnieken voor het maken van meubels, zoals een inbouwkast, vallen onder houtbewerking. Meubels moeten namelijk functioneel en sterk zijn, maar kunnen ook als versiering dienen. Vroeger werd houtbewerking met de hand gedaan, terwijl tegenwoordig veel met machines wordt gedaan.

Timmerbedrijf inschakelen voor onderhoud en renoveren

Naast houtbewerking en meubels maken, is het ook een optie om een timmerbedrijf in te schakelen voor onderhoud. Bij onderhoud worden bepaalde onderdelen hersteld of vervangen. Denk aan het behandelen van houtrot, het onderhouden van schilderwerk en het controleren van de dakconstructie. Ook voor een renovatie zit je bij een timmerman goed. Een renovatie is het (gedeeltelijk) vernieuwen van de woning, wat dus eigenlijk woningverbetering is. Een timmerman is van alle markten thuis en zorgt bijvoorbeeld voor het aanbrengen van dubbel glas, het slopen en opnieuw bouwen van de keuken of het maken van een nieuwe badkamerkast.

Repareren en monteren van diverse timmerwerken

Een timmerbedrijf is er voor houtbewerking en schakel je in voor onderhoud en renovatie. Timmerman gezocht voor repareren en monteren? Dat is ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van een klemmende deur, het verhelpen van houtrot in de kozijnen of het monteren van een schuifpui. Reparatie kan voorkomen worden door regelmatig onderhoud te laten plegen. Zo voorkom je dat er reparaties of zelfs renovaties nodig zijn.

timmerbedrijf Leeuwarden

Woning verbouwen? De mogelijkheden op een rijtje

Veel mensen schakelen een timmerman uit Leeuwarden voor kleine projecten. Echter is het ook een optie om een timmerman voor een grootschalig project in te huren, zoals het verbouwen van je woning. Bij een verbouwing wil je dat alles op rolletjes loopt en er geen vertraging op loopt. Het beste is dus ook om een timmerman in te huren die samenwerkt met een aannemer. Zo hoef je zelf geen specialisten in te schakelen en wordt alles voor je gedaan. Bij het verbouwen van je huis zijn er allerlei mogelijkheden. Dit kan het verbouwen van de keuken of badkamer zijn, het uitbreiden van de woonkamer met een aanbouw of wanneer je bijvoorbeeld de keuken of badkamer zat bent. Ook als de woonkamer uitgebreid moet worden met een aanbouw, huur je een timmerbedrijf in. Nog een voorbeeld is het laten plaatsen van nieuwe wanden of plafonds.

Timmerwerken binnen

Schakel een timmerman in voor timmerwerken binnenshuis. Timmerlieden hebben vaak een divers portfolio aan timmerwerken dat zij gedaan hebben voor binnen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een timmerbedrijf in te huren voor het plaatsen van een binnenwand, maken van plafonds of nieuwe trappen. Ook legt een timmerbedrijf vloeren, renoveren ze de zolder en bouwt een timmerman een inbouwkast voor je. Lees hieronder meer over deze specifieke werkzaamheden.

Binnenwand plaatsen

Binnenwand laten aanbrengen door een goedkope timmerman? Een timmerbedrijf installeert eenvoudig een binnenwand, of een tussenwand. Wanden van hout worden vaak geassocieerd met een ouderwetse stijl, terwijl ze juist heel modern kunnen ogen. Met een houten binnenwand creëer je bovendien een extra isolerende laag en extra ruimte in huis. Wat de kosten hiervoor zijn, hangt af van het uurloon van de timmerman uit Leeuwarden, maar ook de dikte van de wand en het materiaal dat gebruikt wordt.

Keuken vernieuwen

Keuken toe aan vernieuwing, maar is de inbouwapparatuur nog in orde? Dan is het mogelijk om bepaalde onderdelen van je keuken aan te pakken. Een timmerman werkt allround en heeft hierdoor veel kennis van allerlei timmerwerken. Zo laat je dus ook gemakkelijk je keuken vernieuwen door een vakman.

Keukenblad vervangen

Een van de opties bij het vernieuwen van de keuken, is het vervangen van het keukenblad. Zo geeft een nieuw keukenblad je complete keuken een andere uitstraling. Keukenbladen zijn er in ontzettend veel soorten. Bij een keukenblad vervangen, komt het een en ander kijken. Er moet precies gemeten worden en het plaatsen is ook geen eenvoudig klusje. Daarom laat je dit doen door een timmerbedrijf.

Keukenkastjes vervangen

Keukenkastjes zijn bepalend voor de keuken omdat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook een helemaal ruimte innemen. Verouderde keukenkastjes? Dan is het mogelijk om deze te vervangen. Hierdoor geef je een oude keuken een moderne uitstraling. Laat houten keukenkastjes op maat maken door een timmerman.

Keukenrenovatie

Het is ook een mogelijkheid om een volledige keukenrenovatie te laten doen. Hierbij vervangt de timmerman het keukenblad, de keukenkastjes, maar ook de frontjes en eventueel de vloer. De kosten van een keukenrenovatie hangen af van het tarief die de vakman hanteert. Reken op gemiddelde prijzen tussen de €25,- en €50,- per uur.

Is je keuken toe aan een opknapbeurt?

Schakel een timmerman uit Leeuwarden in die de keuken renoveert.

Plafonds plaatsen

Een timmerman of zzp-er schakel je eenvoudig in voor timmerwerken als het aanbrengen of verlagen van een plafond.

Nieuwe plafonds plaatsen

Een timmerbedrijf heeft vaak ervaring in het aanleggen van plafonds. Eerst geeft de timmerman kwaliteitsadvies en realiseert vervolgens het plafond. Wat de prijzen voor het plaatsen van een nieuw plafond zijn, hangt af van de grootte van het plafond, of je isolatie wilt aanbrengen en voor wat voor type afwerking je kiest. Daarbij speelt het uurloon van de timmerman ook mee. Voor gipsplaten betaal je gemiddeld €15,- tot €25,- per m².

Plafonds verlagen

Naast nieuwe plafonds realiseert een timmerbedrijf ook een verlaagd plafond. In de bouw wordt dit ook wel een vals plafond genoemd. Het is een goede optie wanneer je bijvoorbeeld de geluidsisolatie in een ruimte wilt verbeteren of het plafond wilt isoleren. Daarbij creëert een verlaagd plafond vaak een unieke lichtinval. In een verlaagd plafond laat je ook gemakkelijk spotjes of sfeerverlichting plaatsen. De prijzen hangen voornamelijk af van het uurtarief van de timmerman.

timmerman uurtarief

Trappen aanleggen

Een ander onderdeel van timmerwerk is het aanleggen van trappen. Trappen zijn er in verschillende houtsoorten, maten en stijlen. Als het over het aanleggen van trappen gaat, zijn er een aantal opties. Denk aan de plaatsing van een nieuwe trap, een traprenovatie of het veranderen van de trapbekleding.

Nieuwe trap plaatsen

Een nieuwe houten trap is vaak een grote investering. Toch zitten er verschillende voordelen aan houten trappen. Het geeft je gang niet alleen charme, maar het is een sterk en duurzaam materiaal dat lang mee gaat. Daarbij is de keuze uit de houtsoorten enorm en is het onderhoudsvriendelijk. De kostprijs wordt vooral beïnvloed door het materiaal en het uurtarief van de schrijnwerker. Eikenhout is bijvoorbeeld een stuk duurder dan vurenhout.

Traprenovatie

Een versleten trap oogt niet mooi, maar is ook gevaarlijk. Wanneer je geen zin hebt om een hele nieuwe trap te nemen, is een traprenovatie de juiste oplossing. Zo zorgt een timmerbedrijf ervoor dat de trappen er weer als nieuw uit ziet. Er zijn allerlei mogelijkheden voor een traprenovatie, waarvan overzettreden een populaire en bekende manier zijn. Een traprenovatie kost minder geld dan een nieuwe trap. Gemiddeld kost een houten traprenovatie tussen de €1.800,- en €2.400,-. Afhankelijk van de trapsoort en het materiaal. Daarbij speelt het uurloon van de timmerman ook een rol.

Trapbekleding

Trapbekleding zorgt voor een bepaalde uitstraling van je trap. Laat de trap bekleden met hout door een timmerbedrijf. Zij zorgen namelijk dat de trappen op de juiste manier bekleed worden. Een aantrekkelijke en goedkope optie voor het vervangen van trapbekleding zijn opzettreden van hout. Niet alleen staat dit mooi, je hebt er ook weinig onderhoud aan en is het eenvoudig om eventuele beschadigingen snel te herstellen. Overzettreden kosten zo’n €125,- per trede. Ga je voor laminaat? Denk dan aan gemiddeld €1.400,- voor de volledige trap.

Vloeren leggen

Vloeren maken en leggen vereist een bepaalde handigheid. Het is dan ook verstandig om dit uit te besteden aan timmerlieden die er verstand van hebben. Er zijn 2 veel voorkomende houten vloeren, namelijk laminaat en parket.

timmerbedrijf werkzaamheden

Laminaat leggen

Het leggen van laminaat is eenvoudig uit te besteden aan een timmerman. Laminaat is een goedkoper alternatief voor een massief houten of parketvloer. Echter heeft laminaat wel een kortere levensduur. Er zijn een aantal legsystemen, dit zijn kliklaminaat, quickstep laminaat en laminaat parket. Laminaat plaatsen kost gemiddeld €5,- per m². De prijzen hangen af van welke extra opties je kiest, zoals een ondervloer of plinten leggen.

Parketvloer leggen

Een parketvloer is mooi en gaat lang mee, maar heeft wel veel onderhoud nodig. Bij het leggen van een parketvloer is de ondergrond van groot belang voor het eindresultaat. Daarnaast zijn de legrichting en de plaatsing ook belangrijk. Wil je deze klus liever niet zelf doen? Laat dit dan door een timmerbedrijf doen. Lijm je de vloer vast op spaanplaten, dan is er geen ondervloer nodig. Als de parketvloer zwevend gelegd wordt, is een ondervloer wel nodig. Een ondervloer zorgt namelijk voor isolatie en geluidsdemping. De kostprijs van een parketvloer leggen, hangt af van het materiaal en het uurtarief van de timmermannen.

Zolder renoveren

Vaak wordt een zolder door veel mensen gebruikt als opslagplaats. Het renoveren van je zolder en de ruimte een nieuwe bestemming geven is een goed idee. Het is bijvoorbeeld mogelijk om er een extra slaapkamer van te maken of een werkkamer. Bestaat de zolder uit zichtbare houten balken? Dan is het deze te bewaren zodat de kamer authenticiteit uitstraalt. Denk bij een zolderrenovatie aan het isoleren van het dak, schilderen van de wanden of het laten plaatsen van een dakkapel met dakramen. Zo creëer je een lichte ruimte, die heel anders oogt. Voor een zolderrenovatie schakel je eenvoudig een timmerbedrijf in. De gemiddelde kosten van een zolderrenovatie liggen rond de €11.000,-. Dit is wel afhankelijk van het uurtarief van de timmerman en welke wensen je hebt.

Timmerwerken buiten

Timmerbedrijf gezocht voor timmerwerken buiten? Er bestaan verschillende constructies die timmerwerk vereisen. Een aantal voorbeelden hier van zijn een aanbouw, overkappingen, een dakkapel of tuinmeubilair. De vakman kan je ook helpen bij dakreparaties.

Aanbouw

Wil je jouw woonruimte in huis uitbreiden op de benedenverdieping? Dan is een aanbouw een goede optie. Aanbouwen zijn er in verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een erker aan te bouwen, zodat je meer ruimte en licht creëert. Een andere optie is een serre of veranda.

Erker aanbouwen

Een erker zorgt voor ruimte in huis, laat veel licht binnen en ziet er ook nog eens mooi uit. Ideaal dus als je ruimte te kort komt in huis. Schakel een timmerbedrijf in die dit timmerwerk voor je uitvoert. Erkers kunnen zowel aan de voorzijde als achterzijde van een huis gebouwd worden. Kies je voor de voorkant, dan moet er vaak een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente. Kijk op de website van de Rijksoverheid om te checken of je een vergunning nodig hebt. Het aanbouwen van een erker is niet goedkoop. Afhankelijk van de afmeting en de houtsoort, kost het tussen €4.300,- en €10.500,-.

Serre aanbouwen

Bij het aanbouwen van een serre wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen een basis serre en een luxere variant. Met een serre creëer je binnen een buitengevoel, omdat een serre vaak volledig bestaat uit glas. Bovendien maak je meer woonruimte in huis en levert het een waardestijging van je woning op. Voor een serre tel je al snel €25.000,- neer. De kosten zijn echter afhankelijk van de grootte van de serre, eventuele vergunning en welk materiaal. Schakel een timmerbedrijf uit Leeuwarden in die een serrebouw voor je realiseert.

timmerman kosten Leeuwarden

Veranda bouwen

Vind je een erker te groot of teveel gedoe? Dan is een veranda een goede optie. Veranda’s zijn in Amerika al erg populair, maar je ziet ze steeds vaker in Nederland. Het voordeel van een veranda is dat je geniet van de buitenlucht en tegelijkertijd waardevermeerdering realiseert, in combinatie met een verhoogd wooncomfort. Een timmerman maakt veranda’s op maat, met of zonder open zijkanten. Bovendien geeft hij je advies over de houtsoort. Zo bepaal je zelf de uitstraling van je veranda. Hoe duur je een veranda maakt, hangt af van de grootte, het materiaal en het uurtarief van de vakman. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €7.500,- en €20.000,-.

Dakconstructies

Een van de onderdelen die timmerwerk vereisen zijn dakconstructies. Dit kan het renoveren van de dakbedekking zijn waarbij het nodig is om de constructie te vervangen. Maar ook het installeren van een dakkapel of maken van een dakraam vallen onder dakconstructies.

Dakkapel plaatsen

Extra ruimte creëren op zolder? Laat dan een dakkapel realiseren door een timmerman. Een ervaren vakman bouwt dan ter plekke de dakkapel op je dak. Hij bouwt de volledige constructies zelf en zorgt dat de klus binnen 1 dag gebeurt. Een houten dakkapel op maat kost gemiddeld €4.100,-, afhankelijk van het uurloon van de timmerlieden en de grootte van de dakkapel.

Dakraam vervangen

Daglicht is belangrijk voor je gezondheid. Er zijn veel zolders of kamers waar het dakraam te klein is en er dus niet voldoende licht binnenvalt. Door het kleine dakraam te vervangen voor een groot dakraam, krijg je meer licht in huis en creëer je eenvoudig een plek waar je fijn kunt slapen of werken. Een timmerman helpt je graag bij het vervangen van het dakraam. De kosten worden beïnvloed door het type dakraam, het soort dak en de grootte van het dakraam.

Dakkapel laten maken door een timmerman?

Vraag offertes aan en vind een timmerbedrijf uit Leeuwarden!

Houten gevelbekleding

Is de gevel van je woning in Leeuwarden toe een vernieuwing? Dan is houten gevelbekleding een goede overweging. Hout geeft een warme en authentieke uitstraling aan je huis. Belangrijk is wel om de isolatiewaarde optimaal te houden, zodat vochtproblemen en lekkages geen kans krijgen. Schakel daarom een goede timmerman in die deze klus voor je doet.

Overkappingen en bouwwerken

Timmerman gezocht voor overkappingen en andere bouwwerken buiten? Een timmerbedrijf ontwerpt en bouwt een blokhut of tuinhuis voor je en plaatst een pergola.

Blokhut ontwerpen en bouwen

Een blokhut is een steeds populairder item in tuinen. Dit komt omdat het rust en sfeer creëert. Het aanleggen van een blokhut is een vast onderdeel van timmerwerk. Bepaal van tevoren welke afmeting je de blokhut wilt hebben, kies een houtsoort uit en laat de rest van de werkzaamheden, namelijk het ontwerpen en bouwen, over aan een schrijnwerker uit Leeuwarden. Je hebt al een blokhut vanaf €175,-. De kosten kunnen echter ook oplopen tot €3.000,-. De prijs voor een blokhut of tuinhuis is afhankelijk van de grootte en complexiteit van het tuinhuis. Ook speelt het uurloon van de vakman mee.

timmerwerken Leeuwarden

Pergola plaatsen

Wil je meer aankleding in je tuin? Kies dan voor een pergola. Dit is een decoratief element wat zorgt voor hoogte. Met een pergola creëer je een ruimte die niet visueel is afgesloten, maar die wel voor sfeer zorgt. De houtconstructie laat je het beste bouwen door een timmerman. Een leuke bijkomstigheid is dat de constructie zeer geschikt is voor bloemen, kruiden en een klimop. Pergola’s worden eenvoudig op maat gemaakt. Je kiest voor verschillende houtsoorten. Een houten pergola kost tussen de €550,- en €2.490,-, afhankelijk van het materiaal, de montagekosten en het uurtarief van de timmerman.

Ramen, deuren en kozijnen

Ramen, deuren en kozijnen worden nog regelmatig van hout gemaakt. Hout is warm, levend en milieuvriendelijk. Bovendien is het eenvoudig te bewerken. Wil je de deuren en kozijnen van je woning in Leeuwarden vernieuwen? Of is het tijd om dit te renoveren? Neem dan een timmerbedrijf of zzp timmerman onder de arm die dit timmerwerk voor je doet. Het vervangen van houten kozijnen kost gemiddeld €300,- tot €500,-.

Schuttingen

Is de schutting in je tuin aan vernieuwing toe? Laat dan een timmerbedrijf een nieuwe schutting plaatsen. Eerst wordt naar je specifieke wensen gevraagd en vervolgens gaan zij aan de slag met het op maat maken van een schutting, die zij vervolgens installeren in de tuin. De timmerlieden zorgen ervoor dat de tuinafscheiding netjes staat en perfect uitgemeten is. Wat een schutting kost, hangt af van de houtsoort en wat de timmerman rekent voor de installatie. Gemiddeld betaal je voor het neerzetten €15,- per meter en voor het materiaal tussen €60,- en €200,-.

Keurmerk timmerbedrijf

Wanneer je besluit om een vakman in te schakelen voor het timmerwerk binnen en buiten je huis, is het belangrijk om te letten op het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit keurmerk zorgt ervoor dat timmerlieden servicegericht zijn en kwaliteit leveren. Bovendien zijn er heldere voorwaarden en krijg je als klant garantie op het uitgevoerde timmerwerk. Ga naar de website van Keurmerk Kwaliteitsvakman voor meer informatie over dit keurmerk.

Een goedkope timmerman inschakelen?

Vraag een aantal offertes aan via het offerteformulier.

Vind een goed timmerbedrijf!

Vergelijk meerdere offertes en en vind een timmerman uit Leeuwarden.

Vergelijk offertes onderling!

Alle professionele timmerlieden uit de bedrijvengids.

Goedkope timmerman in Leeuwarden vinden? Tips!

Het uurloon van een timmerman is afhankelijk van de kwaliteit en hoe druk hij het heeft. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goedkope timmerman inschakelt? De eerste tip is om voor een zzp-er of eenmanszaak te gaan, in plaats voor het inschakelen van een groot timmerbedrijf. Grote bedrijven hanteren vaak hogere tarieven. Daarnaast is het verstandig om te letten op de uurprijs. Sommige timmermannen hebben een uurloon wat inclusief btw is, andere hanteren uurlonen exclusief btw.

Houd ook rekening met eventuele voorrijkosten. Schakel daarom het beste een timmerbedrijf uit Leeuwarden en omgeving in, zodat je daar op bespaart. Is het een leuke klus en heeft de timmerman veel tijd? Dan zal hij een lager uurloon neerleggen, dan wanneer hij het druk heeft en het binnen een bepaald tijdsbestek af moet hebben gerond. Tot slot is het altijd aan te raden meerdere offertes aan te vragen, zodat je deze onderling vergelijkt.

De tips op een rijtje:

  • Zzp-er in plaats van groot timmerbedrijf
  • Let op het uurloon
  • Huur een timmerman in uit je eigen regio
  • Vergelijk offertes!


Vraag gratis offertes aan voor jouw klus

Op zoek naar een timmerbedrijf in Leeuwarden? Vergelijk kosteloos meerdere aanbiedingen!

Gratis offertes vergelijken


Goede timmerman Leeuwarden gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Het is duidelijk dat je een goede timmerman inzet voor allerlei allround timmerwerk. Zoals bepaalde timmerwerken binnen en buiten. De werkzaamheden van een schrijnwerker lopen erg uiteen, hierdoor verschilt de uurprijs ook behoorlijk. Een zzp-er is vaak een goedkope optie, in plaats van een groot timmerbedrijf. Ben je benieuwd naar de kosten van een timmerman? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn rondom bepaalde constructies? Timmerbedrijf gezocht uit Leeuwarden? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan via het offerteformulier. Je ontvangt dan van meerdere timmerbedrijven een prijsopgave, die je onderling met elkaar vergelijkt. Hierdoor bespaar je op de prijs en vind je een goede timmerman uit je eigen buurt.

Gratis offertes vergelijken