Wanden of plafonds plaatsen?

Ontvang gratis offertes & vergelijk de prijzen

Start nu!

Wanden en plafonds

Ben je op zoek naar een mooie afwerking van een plafond in je huis? Of wil je een wand laten plaatsen om een extra slaapkamer te creëren? Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden en kostprijzen van het laten maken van plafonds en wanden door een ervaren vakman.

Start gratis offerteaanvraag!

Wanneer je nieuwe wanden of plafonds wilt monteren, is het altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Een vakman weet precies wat er mogelijk is en levert altijd kwaliteitswerk af. Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend offertes aan bij timmerbedrijven uit je regio. Door te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt!


Navigeer op deze pagina verder naar:


Waarom een timmerman inschakelen?

Wil je nieuwe plafonds of wanden plaatsen in je woning? Hoewel het voor de handige klusser mogelijk is om deze klus zelf te doen, kiezen veel mensen er toch voor om een professionele timmerman in te huren. Daarmee profiteer je van de volgende voordelen:

  • Timmeren is een ambachtelijk vak, timmermannen leveren altijd kwaliteit.
  • Een vakman vertelt je over alle mogelijkheden en geeft deskundig advies.
  • Je bent verzekerd van een nette en juiste afwerking van plafonds en muren.
  • Een timmerman hoeft niet duur te zijn. Vergelijk offertes en bespaar!

houten wanden en plafonds

Houten wanden

Wil je houten wanden of houten kozijnen laten monteren in je woning? Een goede keuze! Met houten wanden geef je je interieur bijvoorbeeld een warme en aangename uitstraling. Daarnaast zorgt een wand van het natuurlijke materiaal voor een aangenaam binnenklimaat. Zowel voor een wandsysteem, voor het monteren van een tussenmuur of voor het plaatsen van plafond is hout een uitstekende keuze. Hieronder lees meer over de mogelijkheden en de kostprijzen.

Wandsysteem timmeren: de soorten

Houten wanden zijn tegenwoordig erg populair. Je creëert met deze duurzame en milieuvriendelijke wand een warme sfeer. Daarnaast werk je met hout eenvoudig gebreken achter de wand weg. Ook hebben houten wanden uitstekende akoestische en isolerende eigenschappen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het timmeren van houten wanden? Lees dan hieronder verder over de mogelijkheden van het timmeren van een scheidingswand, tussenwand, wandpaneel of voorzetwand.

Scheidingswand maken

Met het timmeren van een scheidingswand brengt een timmerbedrijf een scheiding aan in een ruimte, hij maakt van één ruimte twee nieuwe ruimtes. Vaak wordt op deze manier een extra kinderkamer of badkamer gerealiseerd. Of er wordt op de zolder een afgescheiden werkruimte gecreëerd. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een vakman begint met het timmeren van het houten of metalen regelwerk, dat het geraamte van de scheidingswand vormt. Vaak gebruikt hij voor het monteren van deze wand vurenhout. Wanneer het regelwerk van de scheidingswand klaar is, plaatst hij gipsplaten of cellenbetonblokken. Met pleisterwerk werkt hij de wand na het timmeren af.

houten wand

Tussenwand plaatsen

Een scheidingswand wordt ook wel een tussenwand genoemd. Een tussenmuur maakt van één grote ruimte twee of meer kleinere ruimtes. Vooral op zolders komt het gebruik van een tussenwand vaak voor om bijvoorbeeld een afgesloten studeerkamer te maken. Het is ook mogelijk om met een tussenmuur een aparte ruimte voor je wasmachine of een extra slaapkamer te maken.

De specialist begint het timmeren van de tussenmuur door een houten of metalen geraamte te plaatsen. Dit wordt ook wel het regelwerk van de tussenwand genoemd. Daarna plaatst hij cellenbetonblokken of gipsplaten waarmee de tussenwand gedicht wordt.

Houten wandpaneel

Houten wandpanelen zijn een prachtige blikvanger voor je wanden. Wanneer je je wand of wanden wilt afwerken met iets anders dan standaard behang of stucwerk, is een houten wandpaneel een zeer geschikte keuze. Je hebt bij een wandpaneel keuze uit verschillende houtsoorten. Kies voor een verticale of horizontale plaatsing van de panelen voor het door jou gewenste effect.

Je hebt keuze uit verschillende panelen. Kies bijvoorbeeld voor een modern geborsteld grey wash wandpaneel. Ook is het ook mogelijk om een tableau te laten timmeren dat aan de kanten is afgewerkt met bijpassende lijsten.

Voorzetwanden

Een voorzetwand is een wand die voor een bestaande wand geplaatst wordt. Meestal brengt de vakman achter deze voorzetwand een kleine spouw aan waarin isolatiemateriaal wordt aangebracht. Met het laten timmeren en monteren van deze wand draag je bij aan de isolatie van je woning.

Door voor het timmeren van een houten voorzetwand te kiezen, kies je zelf voor extra isolatie, niet alleen thermisch maar ook akoestisch. Bonvendien is duurzaam hout in vele texturen en kleuren verkrijgbaar, wat het materiaal geschikt maakt voor een wand.

Kosten tussenmuur

Wil je een houten tussenmuur laten timmeren en plaatsen? Een goede keuze! Je bent dan vast benieuwd naar de prijzen van deze klus. In de volgende prijstabel zie je dat een scheidingswand met een houten frame gemiddelde €50,- per m² kost. Liever een metalen geraamte in de wand? Dan betaal je gemiddeld €60,- per m².

In de prijstabel vind je meer prijzen!

Het is lastig om exacte prijzen te geven, omdat deze afhankelijk zijn van je exacte situatie. Om je toch een indicatie van de kostprijzen te geven, vind je in de volgende prijstabel gemiddelde prijs van een tussenmuur.

De kosten van een tussenmuur

Soort tussenmuur Indicatie kostprijs per m²*
Gipsplaat op houten frame €50,-
Gipsplaat op metalen frame €60,-
Houten platen op houten frame €55,-
Houten platen op metalen frame €65,-
Wand van betonblokken, behangklaar afgewerkt €85,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.


Bespaar op de totaalprijs van je nieuwe tussenwand!

Vraag offertes aan, vergelijk en kies eenvoudig de goedkoopste timmerman.


Houten plafonds

Met een houten plafond heb je keuze uit verscheidene tinten, vormen en formaten om precies de warme en natuurlijk uitstraling te creëren die je wenst. Wil je wel een houten plafond, maar niet de uitstraling van het natuurlijke materiaal? Dan stuukt de vakman je plafond, zodat je na het monteren een glad en overschilderbaar eindresultaat krijgt. Hieronder lees je meer over de uiteenlopende mogelijkheden voor houten plafonds en de bijbehorende kostprijzen.

plafond verlagen

Plafond verlagen

Is je plafond niet meer mooi, of zoek je een snelle manier om lelijke kabels te verbergen? Door je plafond te laten verlagen profiteer je van de volgende voordelen:

  • Met een verlaagd plafond ga je warmteverlies tegen.
  • Het is een snelle en goedkope plafondrenovatie, die ook geschikt is voor monumenten.
  • Je verbergt kabels en leidingen gemakkelijk met een verlaagd plafond.
  • Isolatiemateriaal boven het verlaagde plafond zorgt voor verbeterde akoestiek.
  • Je hebt keuze uit vele stijlen en mogelijkheden.
De prijzen? In de volgende prijstabel zie je dat de materialen voor het verlagen van het plafond gemiddeld €15,- tot €25,- per m² kosten, exclusief monteren. Wil je daarnaast ook glaswol laten plaatsen voor isolatie? Reken dan op een gemiddelde meerprijs van €5,50 per m², exclusief monteren.

PRIJSTABEL: plafond verlagen

Kostenpost plafond plaatsen/verlagen Gemiddelde prijs*
Materialen (gipsplaten, rachels) €15,- tot €25,- per m²
Afdichtingsband €15,- per meter
Glaswol €5,50 per m²
Stucwerk* €15,- tot €20 per m²

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Voor een exacte prijs vraag je vrijblijvend offertes aan.

Houten plafonds: de soorten

Vaak denken mensen dat het monteren van een houten plafond ouderwets is. De vergelijking met huizen van hout of chalets is vaak snel gemaakt. Toch passen deze plafonds ook uitstekend in een modern interieur. De plafonds geven iedere ruimte een warme sfeer, zoals houten vloeren ook doen.

Welke soorten zijn er?

Laat voor authentieke balken plaatsen, in combinatie met een houten of met een strak gestuukt plafond. Of kies voor een Scandinavische stijl door de planken van je plafond wit te laten schilderen. Je hebt keuze uit een strakke plaatsing van de balken, of voor een uniek visgraatpatroon. Bij de plafonds heb je ruime keuze uit verschillende houtsoorten, die ieder hun eigen uitstraling hebben.

Wat kost een houten plafond?

Ben je benieuwd naar de kosten van een hardhouten plafond? Heb je altijd gedroomd van een plafond van witte es? Voor een gemiddelde prijs van €15,- per m², exclusief monteren, koop je het hout voor dit plafond. Liever Scandinavische eik? Ga dan uit van een gemiddelde kostprijs van €18,- per m², exclusief plaatsen. Voor essenhout betaal je gemiddeld €23,- per m², exclusief monteren. Meer gemiddelde prijzen vind je in de volgende prijstabel.

Wat kosten houten plafonds?

De exacte kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren. De basis van de prijs wordt gevormd door het type hout dat je kiest. In de volgende prijstabel vindt je gemiddelde prijzen van plafonds van verschillende houtsoorten.

PRIJSTABEL: prijzen houten plafonds

Type hout Gemiddelde kostprijs per m²*
Witte es €15,-
Witte berk €15,-
Scandinavische eik €18,-
Canadese eik €18,-
Gekalkte, grijze of witte eik €18,-
Essenhout €23,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte kosten kosteloos offertes aan.


Kies voor de warme en natuurlijke uitstraling van houten plafonds!

Laat het plaatsen door een ervaren timmerbedrijf voor een kwalitatief resultaat.

Gratis offertes vergelijken


plafondplaten

Plafondplaten

Een timmerman werkt je plafond snel en netjes af met plafondplaten. Vaak laat de vakman bij het maken van een plafond ruimte achter de plafondplaten over om bijvoorbeeld inbouwspots te plaatsen of isolatie aan te brengen. Je hebt keuze uit verschillende plafondplaten of een systeemplafond. Wil je daar meer over weten? Lees dan snel verder voor meer informatie over de verschillende types plafondplaten en hun eigenschappen.

Gipsplaten

Het grootste voordeel van gipsplaten is dat deze zeer gemakkelijk te bewerken zijn. Daardoor laat je een expert alle gewenste vormen en maten creëren. Een wand maakt hij op de gewenste hoogte, de gewenste dikte en in de gewenste vorm. Zelfs het maken van ronde wanden is mogelijk. Met weinig voorbereiding maakt de vakman in een korte tijd grote oppervlakken met gipsplaten.

Metalstud

Bij een gipsplaten plafonds maakt een timmerman vaak gebruik van metalstuds als frame voor het systeemplafond om de platen op te monteren. Een metalstud systeemplafond bestaat uit metalen profielen, waar gipsplaten op geplaatst worden. Metalstuds zijn de ideale manier om met een systeemplafond een naadloos, vlak en verlaagd plafond te creëren. Niet alleen zijn metalstuds eenvoudig te plaatsen, ook verhoog je de brandveiligheid en verlaag je de geluidsoverlast in je woning.

Spanplafond

Ben je op zoek naar een blijvend strak plafond dat specialisten binnen één dag plaatsen? Kies dan voor een spanplafond. Dit is een kunststof doek dat met onzichtbare klemmen gespannen wordt. De professionals zorgen ervoor dat u tijdens het maken van het spanplafond zo min mogelijk overlast ondervindt. Bij het maken van een spanplafond heb je geen last van sloopafval en stof, omdat het nieuwe plafond onder je oude plafond wordt geplaatst.

Keurmerken timmerman

Wanneer je het offerteformulier invult, ontvang je snel een aantal offertes. Behalve op de prijs kun je deze ook vergelijken op basis van keurmerken. Voor het laten maken van wanden en plafonds zijn er verschillende keurmerken.

Wanneer je wanden of plafonds van hout laat maken, is het verstandig om te kijken of het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Het FSE-label of het PEFC-keurmerk laten zien dat je het milieu niet benadeelt met je aankoop. Kijk op fsc.nl of op pefcnederland.nl voor meer informatie over duurzaam hout.

De CE-markering geldt zowel voor producten als voor specialisten. De CE-markering laat zien dat de producten en diensten voldoen aan strenge Europese regels op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid. Op rijksoverheid.nl lees je meer.

timmerbedrijf voor wanden en plafonds

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken!

Ben je op zoek naar een goedkope timmerman om moderne plafonds of wanden te plaatsen? Of wil je een timmerman inschakelen om perfect passende wandpanelen te laten maken? Met een professional ben je verzekerd van het gewenste eindresultaat.

Bespaar op de totaalprijs van wanden en plafonds!

Wanneer je het offerteformulier invult, ontvang je snel een aantal offertes van timmermannen uit je regio. Door deze te vergelijken, kies je eenvoudig de vakman die het meest aan je wensen voldoet. Met het vergelijken van offertes weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken